Waarom helpen?

Ook Zimbabwaanse kinderen willen een onbezorgde jeugd

In Nederland zijn alle voorwaarden aanwezig om onze kinderen een onbezorgde jeugd te kunnen geven. Ze groeien op in een beschermde omgeving, gaan naar school, spelen en sporten met vriendjes, eten drie keer per dag een maaltijd, gaan ’s avonds hun heerlijke warme bedje in en staan ‘s morgens weer onbezorgd op. Hoe mooi zou het zijn als we met zijn allen deze voorwaarden ook voor de kinderen in Zimbabwe kunnen bewerkstelligen?

7 redenen waarom we de weeskinderen moeten helpen

  • Het recht op een naam en nationaliteit
  • Het recht op bescherming tegen kinderarbeid
  • Het recht op spel en ontspanning
  • Het recht om op te groeien bij familie
  • Het recht op een veilig en gezond leven
  • Het recht op onderwijs
  • Het recht op bescherming tegen mishandeling

Klinkt logisch hè? Maar niet voor kinderen in Zimbabwe en al helemaal niet voor de weeskinderen die op straat worden gevonden. Dit zijn overigens slechts 7 van de ca. 40 rechten van het kind zoals deze door Unicef zijn vastgelegd in het “Verdrag inzake de Rechten van een Kind”.

Opgevangen in een huiselijke omgeving

De kinderen worden opgevangen door de zusters en ondergebracht in Emerald Hill Children’s Home. Het weeshuis biedt onderdak en bescherming aan gemiddeld honderd kinderen in de leeftijd van 3 tot 20 jaar. De kinderen komen in een huiselijke omgeving, waar zij door een liefhebbend en zorgzaam team van medewerkers worden omringd.

Een kind een kind laten zijn

Eenmaal opgevangen trachten de zusters om het volledige potentieel van ieder kind tot ontplooiing te brengen – intellectueel, emotioneel, geestelijk en sociaal – als ook om het gevoel van eigenwaarde en verantwoordelijkheid in ieder kind te bevorderen. Kortom, ze streven ernaar om een kind een kind te laten zijn. School, gezin, warmte, liefde, aandacht, gezondheid, vriendjes en vriendinnetjes, lachen, rennen, spelen. Heeft u daar ooit bij stil hoeven staan dat de kinderen in uw omgeving daar gebrek aan hebben? In Zimbabwe bij Emerald Hill in ieder geval wel; dagelijks, ieder uur, iedere minuut.

Emerald Hill respecteert de rechten van een kind. Alle rechten!

De Dominicanessen zusters onder leiding van zuster Gabriela behandelen de kinderen zoals kinderen ook in Nederland worden behandeld. Ze vangen de kinderen op en geven, met de middelen die zij tot hun beschikking hebben, de liefde en aandacht die ze nodig hebben. Ieder kind die een plek bij Emerald Hill vindt, is veilig en beschermd. En hoewel niemand bij Emerald Hill ooit maar stilstaat bij het Unicef verdrag inzake Rechten van een Kind, kan ieder kind daarop rekenen.

100% vrijwilligers – 100% van jouw giften komen bij het kind terecht.

In tegenstelling tot veel liefdadigheidsinstellingen kent Stichting Emerald Hill geen kosten voor organisatie of personeel. 100% van de fondsen die worden geworven worden ter beschikking van het doel gesteld. Er vindt geen enkele uitkering plaats aan de stichting, het bestuur of de vrijwilligers. Alle betrokkenen, bestuursleden en vrijwilligers nemen de kosten die zij maken voor eigen rekening. Uw donaties komen dus 100% ten goede van Emerald Hill Children’s Home in Harare, Zimbabwe. Iedere euro gaat rechtstreeks naar dit doel en komen ten goede van de kinderen. Een fijne gedachte.