Over ons

Het weeshuis Emerald Hill Children’s Home is in 1914 opgericht door de zusters Dominicanessen en biedt onderdak en bescherming aan gemiddeld honderd kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. Het weeshuis staat op een prachtige groene heuvel, even buiten het centrum van Harare, de hoofdstad van Zimbabwe.

Wie zijn we

In 2012 verbleef Mieky Hendriks, de oprichtster van stichting Emerald Hill, drie maanden tussen de weeskinderen in Emerald Hill Children’s Home en hielp daar waar het maar nodig was. Eenmaal terug in Nederland besefte ze dat ze hier veel meer voor deze kinderen kon betekenen dan daar ter plaatse.

Wat doen wij

Stichting Emerald Hill zamelt geld en middelen in om weeskinderen in Zimbabwe, in het bijzonder de weeskinderen in Emerald Hill Children’s Home in Harare, een kindwaardig bestaan te kunnen geven.

Onze stichting wordt gerund door louter vrijwilligers die hiervoor geen enkele vergoeding krijgen. Onze doelstelling is om alles wat we doen zonder kosten te realiseren zodat 100% van het geld ook daadwerkelijk ten goede komt aan de weeskinderen. Mocht u doneren dan weet u ook dat uw geld goed terecht komt!

Hoe doen wij dit

Wij werken geheel vrijwillig en zorgen ervoor dat al het geld en middelen bij de kinderen terecht komen want zij hebben het véél harder nodig dat wij. Iedereen die zich aan onze stichting verbindt, conformeert zich aan het feit dat we op nul- kosten basis werken.

Om het weeshuis en de weeskinderen te ondersteunen vragen we u om ons te steunen, u kunt dit met een eenmalige of periodieke gift doen.