Certificering

Om toezicht te houden op goede doelen zijn er verschillende keurmerken en statussen ontwikkeld. Emerald Hill heeft een ANBI-status en een CBF-keurmerk (Erkend Goed Doel). Lees hieronder meer over wat dat inhoudt. 

CBF-keurmerk

Emerald Hill heeft een CBF-Keurmerk. Met dit keurmerk geeft het Centraal Bureau Fondsenwerving aan dat Emerald Hill verantwoord omgaat met het geld dat u aan Emerald Hill schenkt. Alle houders van het CBF-keurmerk houden zich aan dezelfde keurmerkregels voor bestuur, beleid, fondsenwerving, bestedingen en verslaggeving.

ANBI

Emerald Hill is een algemeen nut beogende instelling, en heeft daarmee de ANBI status. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut. Het voordeel van de ANBI status is dat voor giften, legaten en erfstellingen voor zowel u als gever, als voor Emerald Hill als ontvanger bepaalde belastingvoordelen gelden.

De fiscale voordelen houden in:

  • Emerald Hill hoeft geen successierecht of schenkingsrecht te betalen over erfenissen en schenkingen die zij ontvangt in het kader van het algemeen belang.
  • Uitkeringen die Emerald Hill doet in het algemene belang zijn vrijgesteld voor het recht van schenking.
  • Als donateur kunt u giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken, mits uw giften aan Emerald Hill en/of andere ANBI’s gezamenlijk minimaal een vastgesteld percentage van het inkomen bedragen.

Bekijk voor meer informatie over de fiscale aftrek van uw giften op de website van de Belastingdienst.