Peter Verveen

Peter is getrouwd, heeft twee kinderen en is inmiddels ook opa. Afgestudeerd als bedrijfseconoom in Rotterdam heeft zijn loopbaan zich in hoofdzaak in de detailhandel ontwikkeld. Zo is hij in het verleden onder andere betrokken geweest bij Halfords, Belcompany, Bever Zwerfsport en Leen Bakker. Momenteel vervult hij een aantal commissariaten in het bedrijfsleven. Sinds 2006 is Peter ook actief op het gebied van charity. Aanvankelijk voor KidsRights in Zuid-Afrika, waar hij kon vaststellen dat dit land in de regio min of meer het beloofde land is voor veel inwoners van buurlanden en met name voor de vele arme Zimbabweanen.

Daarop besloot hij in 2010 zich te concentreren op het werk van de Dominicaner Zusters in Zimbabwe, in het bijzonder op het weeshuis Emerald Hill. Je kunt alle leed in de wereld niet oplossen maar dat ontslaat je niet van je plicht om daar waar je kunt een steentje bij te dragen is daarbij zijn uitgangspunt.

De Dominicaner Zusters doen heel goed werk in Zimbabwe, waar de overheid nauwelijks bijdraagt aan de opvang van wezen. Hun traditionele wijze van financieren droogt op met het uitsterven van de blanke zusters (door gebrek aan roepingen in de Westerse wereld), die met hun relaties met hun familie en parochies de zaal financieël draaiende hielden. Nu moeten de donkere zusters die deze netwerken ontberen, de zaak voortzetten en dat kan alleen maar met externe assistentie.