Nathan Poublon – Voorzitter

Nathan is arts, momenteel werkzaam in Leiden en woonachtig in Rotterdam. Zijn interessegebied is anesthesiologie en in het bijzonder acute en intensieve zorg. Hij zet zich in zijn vrije tijd onder andere graag in voor medisch onderwijs en evenementenhulpverlening.

Als onderdeel van zijn opleiding heeft hij in 2016 via de Ushamwari foundation vrijwilligerswerk gedaan in Regina Coeli, een mission hospital wat wordt gerund door de Dominicaner Zusters in Zimbabwe. Hier heeft hij zich ingezet om de kindersterfte beter in kaart te brengen en terug te dringen, met name op het platteland waar het aan goede en georganiseerde zorg vaak ontbreekt.

Tijdens deze periode heeft hij ook de kans gehad om Emerald Hill Childrens home te bezoeken. Een prachtige plek waar een hardwerkende staf weeskinderen een nieuw en veilig thuis biedt, elke dag opnieuw. Kinderen die in een land met weinig sociale zekerheid anders een kansarme toekomst hadden gehad.

Hij raakte geïnspireerd door de positiviteit van de Zimbabweanen ondanks vele financiële tegenslagen en besloot zich hard te maken om de bevolking te helpen. Te helpen aan een betere toekomst waar zovelen dagelijks voor bidden.

In lijn met zijn huidige ervaringen, focust hij zich vooral op de kinderen, want zij hebben de toekomst. Sindsdien deelt hij zijn enthousiasme over Emerald Hill en probeert financiële hulp en middelen uit de Westerse wereld te werven om de stichting te steunen en het voortbestaan van het weeshuis te garanderen.

Hij hoopt ook op uw hulp te kunnen rekenen.