Wij helpen vrijwillig en kunnen niet zonder uw steun

Vrijwilligers

Over Nathan Poublon - Voorzitter

Huidige functie: Nathan is arts, momenteel werkzaam in Leiden en woonachtig in Rotterdam. Zijn interessegebied is anesthesiologie en in het bijzonder acute en intensieve zorg. Hij zet zich in zijn vrije tijd onder andere graag in voor medisch onderwijs en evenementenhulpverlening.

Als onderdeel van zijn opleiding heeft hij ixn 2016 via de Ushamwari foundation vrijwilligerswerk gedaan in Regina Coeli, een mission hospital wat wordt gerund door de Dominicaner Zusters in Zimbabwe. Hier heeft hij zich ingezet om de kindersterfte beter in kaart te brengen en terug te dringen, met name op het platteland waar het aan goede en georganiseerde zorg vaak ontbreekt.

Tijdens deze periode heeft hij ook de kans gehad om Emerald Hill Childrens home te bezoeken. Een prachtige plek waar een hardwerkende staf weeskinderen een nieuw en veilig thuis biedt, elke dag opnieuw. Kinderen die in een land met weinig sociale zekerheid anders een kansarme toekomst hadden gehad.

Hij raakte geïnspireerd door de positiviteit van de Zimbabweanen ondanks vele financiële tegenslagen en besloot zich hard te maken om de bevolking te helpen. Te helpen aan een betere toekomst waar zovelen dagelijks voor bidden.

In lijn met zijn huidige ervaringen, focust hij zich vooral op de kinderen, want zij hebben de toekomst. Sindsdien deelt hij zijn enthousiasme over Emerald Hill en probeert financiële hulp en middelen uit de Westerse wereld te werven om de stichting te steunen en het voortbestaan van het weeshuis te garanderen.

Hij hoopt ook op uw hulp te kunnen rekenen.

Over Peter Verveen - Penningmeester

Peter is getrouwd, heeft twee kinderen en is inmiddels ook opa. Afgestudeerd als bedrijfseconoom in Rotterdam heeft zijn loopbaan zich in hoofdzaak in de detailhandel ontwikkeld. Zo is hij in het verleden onder andere betrokken geweest bij Halfords, Belcompany, Bever Zwerfsport en Leen Bakker. Momenteel vervult hij een aantal commissariaten in het bedrijfsleven.

Sinds 2006 is Peter ook actief op het gebied van charity. Aanvankelijk voor KidsRights in Zuid-Afrika, waar hij kon vaststellen dat dit land in de regio min of meer het beloofde land is voor veel inwoners van buurlanden en met name voor de vele arme Zimbabweanen. Daarop besloot hij in 2010 zich te concentreren op het werk van de Dominicaner Zusters in Zimbabwe, in het bijzonder op het weeshuis Emerald Hill. Je kunt alle leed in de wereld niet oplossen maar dat ontslaat je niet van je plicht om daar waar je kunt een steentje bij te dragen is daarbij zijn uitgangspunt.

De Dominicaner Zusters doen heel goed werk in Zimbabwe, waar de overheid nauwelijks bijdraagt aan de opvang van wezen. Hun traditionele wijze van financieren droogt op met het uitsterven van de blanke zusters (door gebrek aan roepingen in de Westerse wereld), die met hun relaties met hun familie en parochies de zaal financieël draaiende hielden. Nu moeten de donkere zusters die deze netwerken ontberen, de zaak voortzetten en dat kan alleen maar met externe assistentie.

Over Ginus Tiemessen - Bestuurslid

Ginus Tiemessen is vader van vier kinderen. Hij is geboren in een ondernemersgezin te Wageningen. Na het doorlopen van het VWO heeft hij succesvol de studie bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam afgerond. Bij de start van de liberalisatie van de mobiele telecommunicatiemarkt is Ginus een van de medeoprichters geweest van BelCompany. Hij heeft deze organisatie geleid tot 2006 om zich vervolgens toe te leggen op zijn vastgoedactiviteiten en diverse participaties op het gebied van Telecom, Internet en Media in binnen- en buitenland. Daarnaast is hij actief als advisory board member bij diverse organisaties.

Ginus is vanaf het begin van zijn carrière op afstand betrokken geweest bij organisaties die opkomen voor diegenen die dat niet voor zichzelf kunnen. Steeds meer is de behoefte ontstaan om daar een actievere rol in te spelen. Met name de constatering dat bij vele charitatieve organisaties, niet de volledige financiële steun bij diegenen die het echt nodig hebben terecht komt, heeft hem gemotiveerd om zich juist extra in te zetten voor organisaties die dat wel voorstaan.

Emerald Hill is zo’n organisatie en heeft deze steun hard nodig. Met veel inzet, passie en toewijding zijn de Dominicaner Zusters met een staf van medewerkers, fondswervers en adviseurs al vele jaren succesvol bezig om kansarme weeskinderen een betere toekomst te bieden. Dit succes is niet vanzelfsprekend en er moet hard worden gewerkt om dit in de toekomst ook weer te bewerkstelligen met de steun van velen. Het is een eer hier onderdeel van te zijn en een steentje aan bij te kunnen dragen!

Hartelijke groet, Ginus Tiemessen

Over Ricus Dullaert - Bestuurslid

Hiv en Aids teisteren al op zijn minst sinds 1983 onze planeet. In de eerste jaren van de epidemie waren vooral de zogenaamde risicogroepen zoals druggebruikers, homosexuelen en sexwerkers slachtoffer van HIV en AIDS. En omdat ik in die jaren in Amsterdam woonde en werkte als pastoraal werker kwam ik mensen uit deze groepen tegen en maakte ik al in de 80-er jaren verschillende sterfgevallen aan Aids mee. Van 1990-2000 was ik pastor voor de hard-druggebruikers in Amsterdam. Daar leidde ik zelf 150 uitvaarten van druggebruikers die aan Aids waren gestorven.

In 2001 ging ik in Zuid Afrika werken en werd mijn leven de strijd tegen de verschrikkelijke gevolgen van Aids. In 1996 heb ik op een Internationale Aids Conferentie zuster Patricia Walsh uit Harare leren kennen. Van haar hoorde ik dat in Zimbabwe net als in Zuid Afrika Aids voor honderdduizenden doden zorgde en dat er in Zimbabwe meer dan 1 miljoen weeskinderen ten gevolge van Aids waren. Vanaf 2005 bezocht ik Harare regelmatig en zo maakte ik ook kennis met het Emerald Hill Children’s Home. Ik raakte onder de indruk van het heldhaftige werk dat de staff daar verricht om de moeilijkste groep weeskinderen met HIV, vaak afkomstig van de straat, een goede opvoeding en scholing te geven.

Sindsdien probeer ik waar mogelijk mijn netwerk te mobiliseren om “Emerald Hill” te steunen. Het is ongelofelijk wat de staff in Emerald Hill onder de meest demotiverende omstandigheden tot stand weet te brengen. Ik beveel steun voor “Emerald Hill” van harte bij u aan!

Hartelijke groet, Ricus Dullaert, Johannesburg.

Over Edwin van Groningen - Bestuurslid

Edwin is getrouwd met Mariska en samen hebben ze drie zonen. Zijn carrière heeft hij van begin af aan opgebouwd in de financiële advieswereld en klom daar op van werkstudent tot adviseur partner bij Deloitte in een brede adviespraktijk waar hij mkb-bedrijven, jonge professionals, start-ups en scale-ups heeft mogen begeleiden.

Sinds enkele jaren heeft hij zijn eigen onderneming Your Added Value. Hierin is hij actief als Investeerder in de Toekomst, Verbinder, Trusted Advisor voor ondernemers en ondernemingen, coach van Startups/ Scaleups en houdt hij zich bezig met Business Development. Vanuit een authentieke persoonlijke benadering staat hij voor duurzame relaties, professionaliteit in handelen, is hij pragmatisch en heeft hij meer dan gemiddeld oog voor innovatie en vernieuwing.

Plezier in de samenwerking, ontspanning in de manier waarop met elkaar invulling wordt geven aan een opdracht en toegevoegde waarde is waar hij elke dag zijn bed voor uitkom! Zijn grootste passie als mensen mens is het “Verbinden” van mensen en organisaties als toegevoegde waarde! Delen van kennis en netwerk is hier een belangrijke factor in.

Afgelopen jaar is Edwin betrokken geraakt bij het Weeshuis en na een bezoek in november jl. heeft hij zijn hart verloren aan het team en de kinderen die in het weeshuis liefdevol worden begeleid naar een zelfstandig leven.

Paul Hendriks
Algemeen vrijwilliger
GSTALT
Webbeheerder